Sunt tineri, isteti, au pasiuni și mai au ceva. Această plăcere nemărginită pentru tot ce înseamnă nou și tehnologie. Sunt elevi în clasa a XI-a la unul dintre cele mai bune licee din Sibiu, Colegiul National „Gheorghe Lazăr”, și și-au dedicat ultimii ani de studii lucrând la proiecte care de care mai îndrăznete. Ultimul, „The Explorer Drone”, i-a dus în Brazilia, la una dintre cele mai importante competitii știintifice din lume – „Milselt Expo Science 2017”.

Nouă ne-a păsat

Alin Hertoiu și Radu Căprită au avut parte de tot sprijinul Azets în periplul lor. Am aflat de ei prin intermediul campaniei „Nouă ne pasă”, initiată de un ziar local, și i-am ajutat pentru că ne-am regăsit în mesajul proiectului. 7.000 de euro. Atât a „costat” experienta Brazilia. Azets a donat jumătate din sumă și au mai fost și altii care au contribuit, astfel că cei doi elevi, împreună cu profesorul lor, Ioan Stoia, au urcat în avionul cu destinatia Brazilia. Înainte de îmbarcare, au trecut pe la Azets. I-am echipat de plecare și ne-au mărturisit că deși au emoții, au mare încredere în fortele proprii. La fel cum am avut și noi!

Alin Hertoiu și Radu Căprită sunt doi elevi ambitioși și talentati ai Colegiului National „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, care ne-au convins că visul lor merită să fie încurajat. Ne bucurăm că am putut să le sustinem visul, iar ceea ce ne face și mai mândri e faptul că încrederea pe care le-am acordat-o ne-a fost răsplătită, copiii întorcându-se cu rezultate foarte bune acasă, a declarat Alina Burja, managing director Azets România.

 

Elevii sibieni, printre cei mai buni din Brazilia

Alin și Radu ne-au vizitat la revenirea din Brazilia, unde au participat cu lotul național al României la „Milselt Expo Science”. S-au întors mulțumiti de rezultatele obținute, povestindu-ne că au primit calificative foarte bune de la mai bine de jumătate din cele 100 de echipe înscrise în concurs. La final, s-au clasat printre cei mai buni participanti din cadrul competitiei.

 „A fost o onoare să ne reprezentăm tara și orașul Sibiu în Brazilia. Am avut parte de o experientă interesantă, am primit calificative foarte bune și ne bucură acest lucru. Ne-am întors acasă și am început deja să ne pregătim pentru următorul concurs, care va avea loc tot în SUA, anul viitor. Multumim celor care ne-au fost alături, multumim Azets”, au spus tinerii la întoarcere.

Felicitări celor doi elevi și multă baftă în continuare. Vor avea nevoie anul viitor, când vor participa, în SUA, la un alt concurs de anvergură ce are ca temă inteligenta artificială. Pentru noul proiect, cei doi prieteni au în plan să mai recruteze încă un coleg și să se mobilizeze mai bine. Deja s-au apucat de treabă, așa că suntem convinși că se vor descurca cu brio și de această dată!

Citește mai multe despre proiectele pe care le sustinem!

 

About Ana-Maria Matusoiu

Marketing Specialist Azets România