Un altfel de festival

Blog | 13.07.2020

de Irina Sterpu

Suntem alături de “Festivalul de Muzică și Film din Alba Iulia” din 2017 și ediția din acest an nu a fost o excepție. Pentru o mai bună și sigură organizare a activităților în cadrul festivalului, compania a luat toate măsurile de protecție necesare astfel încât participanții și publicul să fie în siguranță și să se bucure de spectacol fără griji.

Colegii voluntari din Alba Iulia au purtat mănuși și măști în toate cele 3 zile ale festivalului în care au fost organizate activități pentru toate categoriile de vârstă. Chiar dacă au fost și factori pe care oricât am încercat, nu i-am putut controla, precum o furtună însoțită de grindina și o vreme permanent instabilă, colegii noștri din Alba Iulia au reușit să îndeplinească în mare parte lista obiectivelor planificate. Perioada de desfășurare a festivalului a fost 3-5 iulie 2020.


Prima zi de festival

Prima zi de festival a fost cea cu cele mai multe „surprize”. În prima parte a zilei au început pregătirile pentru instalarea standului Azets, pentru care am avut o echipă numeroasă de angajați voluntari, care ne-au ajutat sa ne desfășurăm activitățile propuse. Am împărțit baloane, flyere și am invitat publicul să ia parte la un concurs de tip rebus. Odată rezolvat acest rebus, participanții au avut ocazia de a alege unul din premiile puse la dispoziție de către companie. Totul a decurs conform așteptărilor până în jurul orei 16:30 cand vremea s-a schimbat brusc și a început să plouă. Treptat, ploaia s-a transformat în grindină și grindina într-o furtună, în adevăratul sens al cuvântului. Colegii au fost nevoiți să se ascundă de ploaie sub cortul Azets, iar după o verificare a buletinului meteo s-a luat decizia de întrerupere a activităților pentru ziua respectivă. Chiar dacă nu ne-am putut desfășura în totalitate activitățile, agenda festivalului nu s-a modificat, iar pentru noi a fost totuși o zi reușită!

 

A doua zi de festival

În cea de-a doua zi de festival, vremea ne-a permis să ne desfășurăm activitățile doar pentru 2 ore, seara, iar restul zilei am avut parte doar de ploaie. Nu ne-am întristat, deoarece în cele 2 ore am avut participanți cât pentru o zi întreagă. Am continuat să oferim premii, baloane  și energie bună tuturor celor prezenți la festival. Deoarece pe seară norii de ploaie au dispărut, au avut loc și proiecțiile de film mult așteptate, precum „Parazit”, „Cardinalul” , „Urma” sau „Liam Gallagher: As it was”.

 

A treia zi de festival

Am început în jurul orei 16:30, în Piața Cetății unde am întâmpinat publicul cu jocuri și premii destinate celor mici. Aceștia au parcurs un joc ce presupunea ghicitul unor povești și desene animate cu ajutorul a câtorva imagini în care se regăseau personajele principale. Jocul a fost un succes, iar toți copiii au plecat de la standul Azets cu un balon sau un premiu. Cei mici au putut alege dintre o sticluță cu baloane de săpun sau o cărticică de colorat cu creioane. Am fost prezenți în Piața Cetății până când soarele a apus și au început proiecțiile de film.

 

O altă surpriză a venit din partea organizatorilor festivalului, care au decis să prelungească festivalul cu încă o zi pentru a recupera ceea ce nu s-a putut realiza pe parcursul celor 3 zile de festival. Decizia acestora a fost binevenită, publicul delectandu-se cu filme și concerte în ziua adițională.

 

Dacă le-ai ratat, vezi cum a fost ediția din 2017, 2018 și 2019!

 

post author

Despre Irina Sterpu

Marketing Specialist Azets România