Plastic Pick-Up Day!

Azets4Kids | 13.06.2023

de Ana-Maria Sopa

Pe 8 iunie am sărbătorit UN World Ocean Day: Plastic Pick-Up Day! Acest eveniment special a fost organizat de grupul Azets în colaborare cu Azets 4 Kids și Plastic Oceans Europe. Ajunsă deja la cea de-a doua ediție, această inițiativă încurajează oamenii să petreacă voluntar două ore pentru a curăța zonele din comunitatea lor care sunt poluate cu plastic.

Pe 10 iunie, începând cu ora 10:00, ne-am unit forțele cu Turnul Sfatului și am onorat Plastic Pick-up Day în cartierul Turnișor din Sibiu. Peste 20 de colegi din Azets România au participat activ la acest proiect alături de copiii lor, prieteni și familie, adunând gunoaie împreună și setând un exemplu în comunitate.

Pentru a face evenimentul mai interesant pentru copii, am avut alături cinci personaje care reprezentau containere de plastic, sticlă, hârtie, deșeuri menajere și deșeuri biodegradabile. Mărie-Hârtie, Tanti Rezi, BioRel, PETrică și Miticlă s-au împrietenit imediat cu copiii, învățându-i de ce este important să sorteze corect deșeurile și cum să facă acest lucru. În afara activității de curățare, partenerul nostru a pregătit pentru cei mici încă o activitate distractivă care a inclus ochelari VR. Prin intermediul dispozitivului, cei mici au urmărit un videoclip 360 al stațiilor de sortare și compostare din Sibiu, ajutându-i să înțeleagă impactul pe care selectarea colectivă îl are în natură.

Pe măsură ce tot mai multe persoane se alătură acestei mișcări, lupta împotriva poluării cu plastic devine mai puternică. Noi credem că prin promovarea sustenabilității și implicarea celor mici, putem crea un mediu mai curat, prosper și protejat pentru generațiile viitoare. În semn de recunoaștință pentru implicarea de care copii au dat dovadă, Azets 4 Kids le-a oferit un rucsac de bumbac și un kit ce conține tot ce au nevoie pentru a-și crea mica lor grădină. Împreună facem lumea un loc mai bun!

 

post author

Despre Ana-Maria Sopa

Marketing responsible