„Ne jucăm și curățăm” a ajuns la cea de-a treia ediție!

Azets România | Azets4Kids | 15.06.2022

de Irina Sterpu

„Ne jucăm și curățăm” a ajuns la cea de-a treia ediție! Proiectul social-educativ și-a propus să folosească tehnologia de ultimă generație pentru a arăta copiilor și părinților din Sibiu ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate la întâmplare în spațiile locurilor de joacă și spațiile verzi din oraș, precum și în vecinătatea lor.

În decursul lunii mai și iunie s-au organizat patru evenimente în patru spații verzi din municipiul Sibiu, în cadrul cărora s-a promovat și susținut ecologizarea spațiilor verzi din oraș prin metode inedite, cu sprijinul personajelor: PeTrică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă. Cu ajutorul ochelarilor Virtual Reality și a filmărilor 3D, copiii au putut să vadă unde ajung gunoaiele nesortate și stația de sortare a Sibiului.

IMG20220611104508.jpg

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii au făcut curat la locurile de joacă, în părculețe, zone verzi, apoi au luat parte la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare din realitate.

Azets a ales ca spațiu de curățare cartierul Țiglari, zona Lacului lui Binder (Sibiu).  Astfel,  pe11 iunie, ne-am strâns cu mic, cu mare pentru a elimina deșeurile care ne înconjoară, în special cele din plastic.De asemenea, în această zi am onorat și prima inițiativă educațională organizată la nivel de grup „Plastic Pick-up Day”, eveniment care se va derula anual.

Atmosfera a fost una relaxată, copii dornici să vadă cum pot ajuta și cum pot face bine mediului înconjurător.

IMG20220611103131.jpg

IMG_8628.JPG

Este interesant faptul că în timp ce făceam curat prin parculețele din jurul lacului Binder, alți copii s-au arătat interesați de activitatea noastră și s-au alăturat și ei inițiativei. Cu tot ajutorul primit și cu o atmosferă degajată, am reușit să strângem 10 saci mari de deșeuri.

Pentru implicare și interesul acordat, cei mici au fost premiați cu un rucsac, o minge și ceva dulce.  

Mulțumim pentru implicare și ne vedem la următoarea ediție, însă până atunci nu uitați să aveți grijă de natură!

post author

Despre Irina Sterpu

Marketing Specialist Azets România