Ziua prieteniei

Blog | 30.07.2021

Ziua prieteniei își are începutul cu mai mult de un secol în urmă. Prin anii 1900, Joyce Hall, a venit cu ideea creării unei zile în care oamenii să poată celebra cu adevărat cât de specială este legătura de prietenie. În 30 iulie, 2011, tot Națiunile Unite au hotărât că această zi trebuie sărbătorită pentru a nu uita că până la urmă, prietenii pot fi o a doua familie! 

Ziua prieteniei poate avea arome diferite, lucru cu atât mai evident când ne gândim la contextul ultimilor ani, însă, fie că suntem cu prietenii în persoană, sau printr-un call, tot reușim să păstrăm legăturile create de-a lungul timpului. 

Exact așa și la Azets. Cu două săptămâni în urmă am provocat colegii Azets să ne spună cine sunt prietenii lor de la birou și cum au ajuns să se împrietenească. Am fost curioși despre cine sunt your best office friends, iar ei nu ne-au dezamăgit! 

Ionuț ne-a povestit puțin despre prietenia cu Samuel și în cele din urmă am aflat că posibil să avem chiar și primari printre noi: „[...] nu mă gandeam nicioadată ca acel băiat care-mi zice că mă cunoaște de undeva, o sa imi fie un coleg și prieten atat de bun, e combinația perfectă, el un bun ascultător iar eu un mare vorbăreț, i-am tot zis în glumă, dacă vreodată o să ajung primar, pe el o sa îl aleg sa fie consilierul primarului, se pricepe de minune [...]”.

#Babysun, sau prietene de 10! Ne zicea Consuela. despre niște prietene care au întrecut orice așteptare. „În 4 ani jumătate de Azets, am întâlnit și cunoscut mulți oameni, am început și sfârșit multe "prietenii", însă persoanele cele mai dragi care mi-au rămas și peste ani prietene, și în afara orelor de program, au fost Diana și Claudia. Îmi aduc aminte când mâncam împreună pâine cu pateu la pauza de masă, sau toate party-urile companiei unde ne distram împreuna, și mai ales ieșirile noastre.”

frady2.png

 

Și în Brașov sunt BOFs faini! Larisa spunea despre echipa din care face pare că au devenit „best office friends deoarece am știut întotdeauna să ne respectăm și să ne ajutăm la nevoie. Team leaderul întotdeauna a știut sa ne mobilizeze și să facă câte o ieșire out of office, în natură, la o pizza, la o bere. Relațiile dintre noi au devenit mult mai sincere și am căpătat încredere mai multă unii în alții. Zilele de muncă ni se par mai ușoare când suntem împreună. Cred că totul ține în primul rând de respectul acordat între noi.”

frday3.png

 

La fel de mult ne-am bucurat să aflăm și despre relația de prietenie dintre Ramona și Cristina. „Cristina este prietena mea, ne-am înțeles bine din primele zile și ne face plăcere să petrecem timpul împreună și în afara programului.” O altă Cristina ne-a spus, și pe bună dreptate, că „Relațiile de prietenie construite între colegi ne influențează atitudinea și parcursul profesional și intră în categoria beneficiilor pe termen lung. Prietenia adevărată este despre dăruire, încredere, egalitate, valori, onestitate și respect!”

frday4.png

 

Din Sibiu am aflat că vin și două maratoniste! Alexandra ne-a spus despre prietenia ei cu Delia că au „participat împreună la Maratonul din Sibiu, iar cel mai recent am avut împreună o activitate de reciclare la care am mers împreună cu copiii, și alți reprezentanți ai companiei. Ne-am simțit bine, ne-am implicat, iar copiii noștri la rândul lor s-au împrietenit.” 

frday5.png

Și dacă stați și vă gândiți că poate ați vrea să vă faceți și voi mai mulți prieteni, dar nu prea știți cum să începeți, băgați de seamă ce ne zice Larisa. „ [...] prin cel mai universal și drăguț salut, noi am devenit prieteni. Adică, zâmbetul. Mai exact, eu fiind la începutul experienței mele în Azets, fiind mai retrasă și rușinoasă, Ana văzând asta, mi-a scris următorul mesaj: "Întotdeauna ești atât de serioasă? Zâmbește puțin." , iar mesajul asta mi-a făcut ziua mai bună instantaneu. De atunci, suntem cele mai bune prietene.”

frday1.png

 

 

Așa că indiferent din ce oraș lucrezi, sau din care birou citești postarea de azi, nu uita că sărbătorim ziua prieteniei! Trimite-i prietenului tău, sau prietenei tale un mesaj, spune-i că îl/o apreciezi, și, de ce nu, ieșiți deseară la o poveste!