Studenți din Sibiu și Alba Iulia au spus „start carieră” la Azets!

Blog | Internship | 15.10.2018

de Ana-Maria Matusoiu

Începutul de carieră a venit mai repede pentru studenții care și-au petrecut vacanța de vară în birourile Azets din Sibiu și Alba Iulia. După ce au acumulat numeroase cunoștințe teoretice la facultate, 13 tineri au avut șansa să învețe direct de la profesioniști ce înseamnă munca practică într-o companie, participând la programul nostru de Internship. 

Participanții la Internship au avut ocazia să învețe, pe parcursul lunilor iulie, august și septembrie, ce presupune jobul pentru care se pregătesc și cum pot să devină angajați de bază ai unei companii. În cele trei luni petrecute la Azets, tinerii spun că au învățat  multe și își doresc să repete experiența, ba chiar să își dezvolte o carieră în cadrul companiei noastre pe viitor.

Internship: „Stagii de 10” pentru studenți din Sibiu și Alba Iulia

Azets a anunțat la începutul verii startul unui nou program de internship plătit. „Stagii de 10”, număr simbolic pentru Azets, care împlinește în 2018 un deceniu de activitate în România, s-a adresat unui număr de 10 studenți din Sibiu și Alba Iulia. „Ne-am bucurat să observăm că numărul celor interesați de Internship a fost mai mare decât am anunțat noi inițial, astfel că programul s-a desfășurat nu cu 10, ci cu 13 interni. Noi le oferim anual tinerilor studenți șansa de a veni și se pregăti în compania noastră alături de profesionști din domeniu, în cadrul unui Internship plătit”, a declarat Alina Radu, manager HR Azets România.

Programul de Internship s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire, astfel că o parte dintre interni au primit oferte de angajare la finalizarea programului.

„Studenții care au arătat perserverență și determinare pe parcursul celor trei luni și au fost interesați să se dezvolte în continuare alături de noi au primit oferte de angajare la finalizarea Internshipului, având astfel șansa să profeseze în domeniul studiat într-o companie pe care deja o cunosc”, a declarat Alina Burja, managing director Azets România.

Internship-ul în Azets, un start în carieră

Internii au făcut parte din proiecte interesante, au câștigat experiență și au avut șansa să cunoască compania din interior, reușind, de altfel, să se familiarizeze cu un loc de muncă în regim full-time.

Maria.jpg

„A fost primul meu loc de muncă în domeniu și mă bucur că am avut norocul de a face parte dintr-o echipă frumoasă, care m-a susținut pe tot parcursul Internshipului. Începutul a fost mai greu, dar pe parcurs m-am obișnuit, beneficiind și de sprijinul colegilor. Consider acest Internship un start în carieră în domeniul în care mă pregătesc. Îi sfătuiesc și pe alți studenți să aleagă un Internship pe perioada verii și să fie receptivi la ceea ce se întâmplă”, a declarat Maria Bîrdan, care a efectuat stagiul de Internship în departamentul de Salarizare, la sediul Azets din Sibiu. 

Află cum poți face parte și tu din departamentul de Salarizare!

„Cum e să fii economist pentru trei luni…”

Pentru studenți, programul de Internship a însemnat deopotrivă acumularea de noi cunoștințe în domeniu și legarea de noi prietenii.

Image_20180924_1324531794253689056937101-1-1024x768.jpg

„Pentru mine, Internship-ul la Azets a fost o experiență deosebită. Pe lângă mediul primitor, care dă dovadă de profesionalism, am găsit aici un personal bine pregătit, dedicat și dornic să-mi ofere și mie din cunoștintele acumulate. Am găsit răspunsuri la fiecare întrebare, iar ele veneau întotdeauna însoțite de un zâmbet, ceea ce m-a determinat să mă atașez foarte mult de colegele mele. Pot să spun că am reușit să îmbin plăcutul cu utilul, deoarece aveam ocazia în fiecare dimineață să vin la job și să-mi întâlnesc noile prietene.

De asemenea, prin training-urile și programele folosite, cât și prin contabilitatea foarte bine pusă la punct, pot să zic că plec de aici cu un bagaj generos de noi cunoștințe. Am învățat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă, respectarea deadline-urilor și menținerea concentrării pe un timp îndelungat, astfel devenind mult mai responsabilă.

Mă bucur foarte mult și le mulțumesc celor de la Azets pentru că mi-au acordat șansa de a experimenta cum e să fii economist pentru 3 luni. Le recomand și celorlalți studenți să profite de această oportunitate și să se bucure de o asemenea experiență la Azets”, a declarat Anamaria Sintoma, studentă care a ales stagiul de Internship Contabilitate, în biroul Azets din Alba Iulia.

Află cum poți face parte și tu din departamentul de Contabilitate!

 

Din dorinta de a veni în sprijinul tinerilor aflați la început de carieră, Azets va da startul unui nou program de Internship în vara anului 2019.  

pentru-blog-1024x682.jpg

Image_20180921_1504371487814288675303188-1024x689.jpg

 

 
 
post author

Despre Ana-Maria Matusoiu

Marketing Specialist Azets România