Începutul de carieră a venit mai repede pentru studentii care și-au petrecut vacanta de vară în birourile Azets din Sibiu și Alba Iulia. După ce au acumulat numeroase cunoștinte teoretice la facultate, 13 tineri au avut șansa să învete direct de la profesioniști ce înseamnă munca practică într-o companie, participând la programul nostru de Internship. 

 

Participantii la Internship au avut ocazia să învete, pe parcursul lunilor iulie, august și septembrie, ce presupune jobul pentru care se pregătesc și cum pot să devină angajati de bază ai unei companii. În cele trei luni petrecute la Azets, tinerii spun că au învătat  multe și își doresc să repete experienta, ba chiar să își dezvolte o carieră în cadrul companiei noastre pe viitor.

Internship: „Stagii de 10” pentru studenti din Sibiu și Alba Iulia

Azets a anuntat la începutul verii startul unui nou program de internship plătit. „Stagii de 10”, număr simbolic pentru Azets, care împlinește în 2018 un deceniu de activitate în România, s-a adresat unui număr de 10 studenti din Sibiu și Alba Iulia. „Ne-am bucurat să observăm că numărul celor interesati de Internship a fost mai mare decât am anuntat noi initial, astfel că programul s-a desfășurat nu cu 10, ci cu 13 interni. Noi le oferim anual tinerilor studenti șansa de a veni și se pregăti în compania noastră alături de profesionști din domeniu, în cadrul unui Internship plătit”, a declarat Alina Radu, manager HR Azets România.

Programul de Internship s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire, astfel că o parte dintre interni au primit oferte de angajare la finalizarea programului.

„Studentii care au arătat perserverentă și determinare pe parcursul celor trei luni și au fost interesati să se dezvolte în continuare alături de noi au primit oferte de angajare la finalizarea Internshipului, având astfel șansa să profeseze în domeniul studiat într-o companie pe care deja o cunosc”, a declarat Alina Burja, managing director Azets România.

Internship-ul în Azets, un start în carieră

Internii au făcut parte din proiecte interesante, au câștigat experientă și au avut șansa că cunoască compania din interior, reușind, de altfel, să se familiarizeze cu un loc de muncă în regim full-time.

„A fost primul meu loc de muncă în domeniu și mă bucur că am avut norocul de a face parte dintr-o echipă frumoasă, care m-a sustinut pe tot parcursul Internshipului. Începutul a fost mai greu, dar pe parcurs m-am obișnuit, beneficiind și de sprijinul colegilor. Consider acest Internship un start în carieră în domeniul în care mă pregătesc. Îi sfătuiesc și pe alti studenti să aleagă un Internship pe perioada verii și să fie receptivi la ceea ce se întâmplă”, a declarat Maria Bîrdan, care a efectuat stagiul de Internship în departamentul de Salarizare, la sediul Azets din Sibiu. 

Află cum poti face parte și tu din departamentul de Salarizare!

„Cum e să fii economist pentru trei luni…”

Pentru studenti, programul de Internship a însemnat deopotrivă acumularea de noi cunoștinte în domeniu și legarea de noi prietenii.

Intern Azets Alba Iulia

 

„Pentru mine, Internship-ul la Azets a fost o experientă deosebită. Pe lângă mediul primitor, care dă dovadă de profesionalism, am găsit aici un personal bine pregătit, dedicat și dornic să-mi ofere și mie din cunoștintele acumulate. Am găsit răspunsuri la fiecare întrebare, iar ele veneau întotdeauna însotite de un zâmbet, ceea ce m-a determinat să mă atașez foarte mult de colegele mele. Pot să spun că am reușit să îmbin plăcutul cu utilul, deoarece aveam ocazia în fiecare dimineată să vin la job și să-mi întâlnesc noile prietene.

De asemenea, prin training-urile și programele folosite, cât și prin contabilitatea foarte bine pusă la punct, pot să zic că plec de aici cu un bagaj generos de noi cunoștinte. Am învătat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă, respectarea deadline-urilor și mentinerea concentrării pe un timp îndelungat, astfel devenind mult mai responsabilă.

Mă bucur foarte mult și le multumesc celor de la Azets pentru că mi-au acordat șansa de a experimenta cum e să fii economist pentru 3 luni. Le recomand și celorlalti studenti să profite de această oportunitate și să se bucure de o asemenea experientă la Azets”, a declarat Anamaria Sintoma, studentă care a ales stagiul de Internship Contabilitate, în biroul Azets din Alba Iulia.

Află cum poti face parte și tu din departamentul de Contabilitate!

 

Din dorinta de a veni în sprijinul tinerilor aflati la început de carieră, Azets va da startul unui nou program de Internship în vara anului 2019.  

Interni Azets Alba Iulia

About Ana-Maria Matusoiu

Marketing Specialist Azets România