Azets la Alba Iulia Music & Film Festival 2021

Blog | 09.07.2021

de Irina Sterpu

Muzică bună, filme de calitate și atmosferă de neuitat, toate le-am găsit la Alba Iulia Music and Film Festival 2021. Pentru al cincilea an consecutiv, Azets a contribuit la organizarea festivalului care a ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Au fost 3 zile pline de filme care merită văzute măcar o dată în viață, concerte, discuții cu invitați speciali, numeroase activități, dar și momente deosebite aduse de Azets în cadrul festivalului atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: concurs cu premii, treasure hunt, bowling, șotron și pictură pe față.

Luna lui cuptor ne-a adus nu doar vreme frumoasă, dar și o echipă de voluntari Azets implicați și dornici de a crea o ediție plină cu amintiri frumoase. În prima zi a evenimentului, am pregătit un concurs Q&A, am împărțit cadouri, iar pe cei mici i-am bucurat cu multe baloane. Ne-am desfășura activitatea până la ora 20:30, când pe scena festivalului a urcat „Damian & Brothers”. Trupa a bucurat publicul cu muzica tradițională lăutărească combinată cu elemente din jazz, rock, reggae și chiar dubstep.    Iar de la ora 21:45 au rulat proiecțiile de film în toate cele patru locații: Piața Cetății, Grădina Cetății, Piața Vestică și Esplanada Obeliscului.

 

  

 

Chiar dacă a doua ziua de festival ne-a adus câțiva stropi de ploaie, nu ne-am speriat și am continuat cu activitățile din program. Pentru pasionații de mistere, istorie și aventură, am pregătit un „Treasure Hunt”, iar cinefilii adevărați au avut parte de o adevărată provocare numită „Ghicește filmul”. Participanții trebuiau să ghicească cât mai multe filme prezentate sub forma unor emoticoane. Participanții care au ghicit 10 filme au primit ca premiu o limonadă răcoritoare. Seara ne-am delectat cu "folk at its finest". Pe scenă au urcat Alifantins & Zan. Filmele precum „Luca”, „Încă un rând”, „Și atunci, ce e libertate?” și „Blană bombă” au fost urmărite de spectatorii pasionați de arta cinematografică.

 

 

 

Ultima zi de festival și activitățile pregătite au fost destinate publicului tânăr. Zeci de copii fericiți  s-au bucurat de jocurile copilăriei: șotron și bowling. Iar cireașa de pe tort a fost pictură pe față. Fluturii, prințesele, tigrii și omul păianjen au fost cele mai populare picturi în rândul celor mici. Festivalul a fost încheiat de cinci voci splendide care ne-au amintit valoarea și autenticitatea folclorului românesc. Ați ghicit, pe scenă au urcat „Surorile Osoianu”. 

 

          

 

        

Au fost trei zile pline de activități, voluntari entuziasmați, vizitatori încântați de muzică și filmele bune, toate într-un oraș de poveste - Alba Iulia.

 

Foto: Azets / Alba Iulia Music & Film Festival 

post author

Despre Irina Sterpu

Marketing Specialist Azets România