Plastic Pick-Up Day

Azets4Kids | 03.06.2022

de Irina Sterpu

Un nou parteneriat axat pe reducerea poluării mediului înconjurător cu plastic a luat naștere prin lansarea primului „Plastic Pick-Up Day”, marcând astfel Ziua Mondială ONU a Oceanelor.

Inițiativa Plastic Pick-Up Day a fost creată în parteneriat cu ONG-ul „Azets 4 Kids” și organizația Plastic Oceans Europe, implicând peste 7.000 de oameni din Europa care se implică activ, ajutând la curățarea deșeurilor de plastic din zonelor locale, în data de 8 iunie 2022. Primul eveniment din această serie anuală îi încurajează pe toți cei 7.000 de angajați ai Grupului Azets, pe clienții acestora, parteneri, prieteni și familii, să-și ofere timp voluntar pentru a curăța împrejurimile locale, la serviciu sau acasă.

„Azets 4 Kids” a fost lansat în 2019 de Azets, de cea mai mare firmă regională de contabilitate din Europa și consilier de afaceri pentru IMM-uri.

Plastic Pick-Up Day Azets este primul proiect caritabil la nivelul întregului grup, format din peste 165 de birouri din Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Finlanda, Norvegia, România și Suedia.

„Plastic Oceans” este un ONG al cărui scop este să oprească poluarea cu plastic și este orientat spre promovarea comunităților sustenabile la nivel mondial.

Prin programe educaționale, inițiative, suport și cercetări, „Plastic Oceans” lucrează pentru a inspira schimbări în comportamentul consumatorilor, în practicile corporațiilor și a politicilor publice.

„Plastic Oceans” Europe ghidează asociația „Azets 4 Kids” privind organizarea Plastic Pick-Up Day, precum și cu informații valoroase despre poluarea cu plastic și sfaturi despre modul în care Azets poate deveni o afacere sustenabilă.

Plastic Pick-Up Day marchează Ziua Mondială ONU a Oceanului pe 8 iunie 2022, care anul acesta evidențiază tema ”Revitalizare: acțiune colectivă pentru ocean.”

Din cele 380 de milioane de tone de plastic produse în fiecare an la nivel global, rapoartele indică faptul că până la 50% este pentru scopuri de unică folosință.

Se estimează că peste 10 milioane de tone de plastic sunt aruncate în oceanele noastre în fiecare an, având efecte grave pe termen lung asupra vieții sălbatice marine și asupra mediului.

Chris Horne, CEO al grupului Azets, a declarat: „Sunt mândru să coordonez acest proiect la nivelul întregului grup – primul dintre multe altele ce vor urma – care îi reunește pe toți cei 7.000 de colegi, familiile lor și rețelele pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la poluarea cu plastic. Prin ONG-ul nostru, „Azets 4 Kids”, ajutăm la creare unui viitor mai bun pentru tinerii din Europa, punând accent pe combaterea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice și degradarea mediului.
Prin parteneriatul nostru cu Plastic Oceans și lansarea zilei Azets Plastic Pick-Up, sperăm să aruncați o privire asupra importanței conservării oceanelor și a consumului sustenabil, în același timp luând măsuri proactive pentru a deveni o afacere durabilă.”

Andrea Torres Saa, director regional al Plastic Oceans Europe, a declarat: „Suntem încântați să lucrăm în parteneriat cu „Azets 4 Kids” și să lansăm pentru prima dată Azets Plastic Pick-Up Day. Educația este unul dintre pilonii noștri principali și suntem foarte bucuroși să împărtășim acest obiectiv cu Azets și noi credem că prin educația generațiilor viitoare, plantăm semințe pentru a schimba lumea.”

 

 

Despre Azets Group

Azets este axat pe contabilitate, fiscalizare, audit, consultanță și servicii de afaceri, cu peste 7,000 de persoane, incluzând peste 600 de parteneri, în Marea Britanie și Europa. Azets sprijină aproximativ 120,000 de clienți în rețeaua sa de peste 165 de birouri din Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia și România. Printre clienții săi se numără întreprinderile, IMM-urile, întreprinderile de mari dimensiuni, organizațiile din sectorul public și clienții privați, în mai multe sectoare.

Blick Rothenberg, brandul internațional privat de contabilitate și taxe și companiile nordice Karabingruppen, Legeregnskap, Luotsi Isännöinti, și Idur sunt, de asemenea, o parte a grupului Azets. Experiența clienților Azets se bazează pe furnizarea unui serviciu personalizat, prin intermediul rețelei sale locale de birouri și a tehnologiei digitale de la locul de muncă numit Azets CoZone, un portal unic bazat pe Cloud. Azets CoZone oferă IMM-urilor o soluție digitală de top, cu acces instantaneu la informații despre afacerea lor, care simplifică fluxurile de lucru, crește productivitatea operațională și susține o relație mai productivă cu clienții.
www.azets.com

Despre Plastic Oceans
Plastic Oceans este o organizație non-guvernamentală din SUA care lucrează pentru a promova comunități sustenabile la nivel mondial, pentru a pune capăt poluării cu plastic. Ei susțin această inițiativă cu convingerea că putem și trebuie să acționăm la nivel local pentru a crea și inspira schimbarea la scară globală. Organizația face acest lucru prin activism, suport, educație și știință. În plus față de entitatea lor globală, „Plastic Oceans” are sucursale în Los Angeles, Canada, Chile, Mexic, Europa, și regiunea Marilor Lacuri din SUA.
www.plasticoceans.org

post author

Despre Irina Sterpu

Marketing Specialist Azets România