Ne-a păsat și i-am ajutat! Alin și Radu au plecat, cu sprijinul Azets, în Brazilia

Blog | Proiecte Azets | 13.10.2017

de Ana-Maria Matusoiu

Sunt tineri, isteți, au pasiuni și mai au ceva. Această plăcere nemărginită pentru tot ce înseamnă nou și tehnologie. Sunt elevi în clasa a XI-a la unul dintre cele mai bune licee din Sibiu, Colegiul National „Gheorghe Lazăr”, și și-au dedicat ultimii ani de studii lucrând la proiecte care de care mai îndrăznete. Ultimul, „The Explorer Drone”, i-a dus în Brazilia, la una dintre cele mai importante competiții științifice din lume – „Milselt Expo Science 2017”.

Nouă ne-a păsat

Alin Herțoiu și Radu Căpriță au avut parte de tot sprijinul Azets în periplul lor. Am aflat de ei prin intermediul campaniei „Nouă ne pasă”, initiață de un ziar local, și i-am ajutat pentru că ne-am regăsit în mesajul proiectului. 7.000 de euro. Atât a „costat” experiența Brazilia. Azets a donat jumătate din sumă și au mai fost și alții care au contribuit, astfel că cei doi elevi, împreună cu profesorul lor, Ioan Stoia, au urcat în avionul cu destinația Brazilia. Înainte de îmbarcare, au trecut pe la Azets. I-am echipat de plecare și ne-au mărturisit că deși au emoții, au mare încredere în forțele proprii. La fel cum am avut și noi!

Alin Herțoiu și Radu Căpriță sunt doi elevi ambițioși și talentați ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, care ne-au convins că visul lor merită să fie încurajat. Ne bucurăm că am putut să le susținem visul, iar ceea ce ne face și mai mândri e faptul că încrederea pe care le-am acordat-o ne-a fost răsplătită, copiii întorcându-se cu rezultate foarte bune acasă, a declarat Alina Burja, managing director Azets România.

 

Elevii sibieni, printre cei mai buni din Brazilia

Alin și Radu ne-au vizitat la revenirea din Brazilia, unde au participat cu lotul național al României la „Milselt Expo Science”. S-au întors mulțumiți de rezultatele obținuțe, povestindu-ne că au primit calificative foarte bune de la mai bine de jumătate din cele 100 de echipe înscrise în concurs. La final, s-au clasat printre cei mai buni participanți din cadrul competiției.

 „A fost o onoare să ne reprezentăm țara și orașul Sibiu în Brazilia. Am avut parte de o experiență interesantă, am primit calificative foarte bune și ne bucură acest lucru. Ne-am întors acasă și am început deja să ne pregătim pentru următorul concurs, care va avea loc tot în SUA, anul viitor. Mulțumim celor care ne-au fost alături, mulțumim Azets”, au spus tinerii la întoarcere.

Felicitări celor doi elevi și multă baftă în continuare. Vor avea nevoie anul viitor, când vor participa, în SUA, la un alt concurs de anvergură ce are ca temă inteligența artificială. Pentru noul proiect, cei doi prieteni au în plan să mai recruteze încă un coleg și să se mobilizeze mai bine. Deja s-au apucat de treabă, așa că suntem convinși că se vor descurca cu brio și de această dată!

Citește mai multe despre proiectele pe care le susținem!

 

site.jpgsite-1.jpg

post author

Despre Ana-Maria Matusoiu

Marketing Specialist Azets România